2021-12-09 13:30:45• hírek • Refszatmar.eu

Először szervezik meg a Németi-napokat

A hévégén első ízben szervezik meg a Németi-napokat. A Németi református templomban és a gyülekezeti teremben december 10. és 12. között érdekes és tartalmas programokkal várják híveket.

Szerkesztőségünket Kiss József lelkipásztor tájékoztatta az eseményről, melynek hivatalos megnyitója pénteken 17 órától lesz, amikor rövid igei köszöntőt mond a házigazda lelkipásztor, majd előadást tart a Németi Református Egyház történetéről Póti Eduárd a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatója, ezt követően szeretetvendégségre kerül sor.

Szombaton 10 órától gyermekprogramokat tartanak, 11 órától pedig előad a Wesselényi Kata a Nőszövetség névadója címmel Muhi Csilla a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanára. 13 órától szeretetvendégség, 17 órától ifjúsági program, 19 órától pedig táncest lesz.

Vasárnap délelőtt 10 órától az ünnepi istentiszteleten Igét hirdet dr. Király Lajos a Szatmári Református Egyházmegye esperese, előadás tart Németi városa Szatmárnémeti történetében címmel dr. Szőcs Péter, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatója. Orgonán játszik Vajas Gréta, majd kórusmű és szavalat elhangzása után emléktáblát lelepleznek le abból az alkalomból, hogy 220 éves a Németi Templom és 300 éve egyesült Szatmár Németivel.

Mindenkit szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: